Van der Wiel bood zichzelf aan bij Ajax: "Wilde salaris inleveren"

18 juli 2018, 18:20   Bijgewerkt: 18 juli 2018, 19:01

Ajax haalde vorige zomer Klaas-Jan Huntelaar terug naar Amsterdam en deze transferzomer kwam Daley Blind terug naar de hoofdstad van Nederland. Naast het duo en Siem de Jong - die eveneens werd teruggehaald - had er zomaar nóg een comebackkid kunnen zijn: Gregory van der Wiel. Nadat hij weg mocht bij Cagliari, bood hij zichzelf afgelopen zomer namelijk aan in Amsterdam. 

"Ik heb Ajax gebeld en gevraagd of ik er kon terugkeren, maar er was bij de club geen interesse", vertelt de hoofdrolspeler tegenover FCUpdate.nl. Hoewel Van der Wiel toen al droomde van het spelen in Amerika, hoopte hij eerst op een terugkeer in de ArenA. Daar had hij veel voor over gehad. "Ik wilde salaris inleveren, het maakte me echt niet uit. Als ik maar kon voetballen."

Marc Overmans hapte echter niet toe, voor de positie waar Joël Veltman werd geposteerd en waarvoor later Luis Manuel Orejuela en Rasmus Kristensen - gezamelijk bijna tien miljoen euro waard - werden gehaald. Ook Noussair Mazraoui heeft nog op die positie gespeeld. "Ik had en heb de overtuiging dat ik met mijn kwaliteiten van waarde had kunnen zijn voor Ajax, maar helaas mocht het niet zo zijn", treurt Van der Wiel.

Om bij een andere club aan de slag te gaan in Nederland, waar hij wellicht wel een kans had gekregen op speelminuten, zag de rechtsback niet zitten. "Nee, dat zie ik niet snel gebeuren. Mijn hart ligt bij Ajax, een andere Nederlandse club is voor mij eigenlijk geen optie." Het leven in Noord-Amerika en spelen voor Toronto FC bevalt hem al een half jaar erg goed. Donderdag vertelt hij in een uitgebreid interview op FCUpdate.nl daar meer over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen