Van Persie: "Tegenstanders gaan Neymar nog meer zoeken"

21 juli 2018, 09:05

Robin van Persie bewondert Neymar, maar vindt dat de Braziliaan meer moet kunnen incasseren. Tijdens het afgelopen WK ging het veel over het overdreven theater van Neymar. Van Persie voorspelt dat de weerstand richting Neymar alleen maar toeneemt als hij zijn gedrag niet verandert. De Feyenoorder weet dat uit eigen ervaring.

"Tegenstanders gaan hem nog meer zoeken. Ik heb die ontwikkeling ook meegemaakt", vertelt Van Persie in het Algemeen Dagblad. "Dan speelden we met Arsenal een relatief makkelijke wedstrijd, maar voor mij was die partij toch loodzwaar geweest. Tegenstanders gingen op mijn tenen staan, ik kreeg tikken, ze zochten mij echt. "

De Rotterdammer sprak daarover met Arsene Wenger. "Die zei: 'Robin, vraag jezelf nou eens af waarom tegenstanders vooral jou zoeken. Ik weet het antwoord, maar jij moet er zelf achter komen'. Daar dacht ik over na. Blijkbaar lokte ik dat gedrag van tegenstanders ook uit. Met mijn eigen gedrag."

Van Persie vond zelf ook het antwoord. "Ik ben toen veel minder mijn emoties gaan tonen. Ik reageerde ijskoud. Dat werkte enorm goed, ik kreeg minder te verduren. Als Neymar zich anders gaat gedragen na een tik, zal het ook bij hem afnemen. Hij zal altijd schoppen krijgen, maar kijk naar het verschil met Eden Hazard. Die is een niveau verder op dat vlak. Hij incasseert makkelijker. Wenger liet mij destijds vrij, hij zei niet: 'je moet dit en je moet dat'. Ik heb het zelf ervaren en het ging beter."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen