De Jong wil bescherming: "Gewoon een brug te ver"

11 augustus 2018, 09:04

PSV-spits Luuk de Jong vindt dat scheidsrechters hem meer moeten beschermen. Vorig jaar speelde de 27-jarige wekenlang met een gebroken rib en hij vindt dat zulke dingen niet op een voetbalveld horen. "Een rib breken, omdat iemand ongestraft erin mag komen vliegen, is gewoon een brug te ver."

De Jong vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad over zijn blessure. Hij liep de gebroken rib in februari op. "Tijdens het vorige seizoen heb ik het nooit naar buiten gebracht om tegenstanders niet wijzer te maken, maar in de titelrace heb ik wekenlang met een gebroken rib gespeeld."

Het was dat seizoen al de tweede keer dat de aanvaller een rib brak. Hij vindt dat er een grens getrokken moet worden bij verdedigende acties. "Maar sommige scheidsrechters hanteren geen grens. Dat vind ik gewoon slecht en gevaarlijk. Ik zeg niet dat er geen fysiek contact mag zijn. Ik ben daar zelf ook niet vies van, maar laat het niet gevaarlijk worden. Een rib breken, omdat iemand ongestraft erin mag komen vliegen, is gewoon een brug te ver."

Met De Jong in de spits begint PSV het nieuwe seizoen met een thuispartij tegen FC Utrecht. Het wordt zaterdagavond de eerste Eredivisie-wedstrijd onder de nieuwe trainer Mark van Bommel. De aftrap staat gepland om 20.45 uur in het Philips Stadion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen