Van Bronckhorst wél tevreden over het hele duel in Heerenveen

26 augustus 2018, 17:29

Wat een prachtige middag leek te worden voor Feyenoord, eindigde in mineur na een bijzonder zwak laatste deel. Desondanks wilde Giovanni van Bronckhorst positief blijven na de 3-5 overwinning in het Abe Lenstra Stadion. "We kunnen heel veel positieve dingen uit deze wedstrijd halen. Uiteindelijk moeten we de wijze waarop wij gespeeld hebben, 90 minuten lang volhouden", vond de coach.

Dat vertelde hij na het duel tegenover FOX Sports. "Uiteindelijk hou je aan deze wedstrijd een goed gevoel over, omdat je wint", verduidelijkte hij. "We waren de baas op het veld en domineerden." Toch kwam Heerenveen in de laatste fase met drie treffers opeens terug in het duel. En dat had volgens de oefenmeester niet mogen gebeuren.

"Hoe we de goals weggaven was niet goed. Dat mag niet op dit niveau", vond Gio, die pas na tachtig minuten wisselde. Eerder deed hij dat ook al regelmatig, pas laat wisselen. "Dat was bewust. We zaten lekker in de wedstrijd en hebben jongens die negentig minuten maken. Je wisselt om voor verandering te zorgen, maar dat was niet nodig." Totdat tien minuten voor het einde sc Heerenveen dus terugkwam in Friesland.

{image[328200][right-half][]}Rol van Ayoub

Een van de invallers was Yassin Ayoub. Vorige week liet hij zich tegen Excelsior al gelden met een assist, in Heerenveen was hij verantwoordelijk voor de treffer die het duel definitief besliste. Van Bronckhorst is content met de middenvelder die deze zomer overkwam van FC Utrecht. "Hij traint heel goed en ik ben blij met de manier waarop hij zijn rol invult en hoe hij bezig is met het team", aldus Van Bronckhorst. Of dat beloond wordt met een basisplaats binnenkort, liet de coach niet merken.

Ben jij de beste voetbalkenner van FCUpdate.nl? Speel dan mee GRATIS mee in onze subleague als voetbalmanager en win mooie prijzen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen