Ten Hag hoopte dat Ajacied Mazraoui voor Oranje zou kiezen

31 augustus 2018, 13:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag had het liefst gezien dat Noussair Mazraoui voor het Nederlands elftal had gekozen. Dat zei de Ajax-trainer vrijdag op de persconferentie, waar Ten Hag ook inging op Kasper Dolberg, David Neres, Hakim Ziyech, komend tegenstander Vitesse en Frenkie de Jong.

Ondanks een goed gesprek met bondscoach Ronald Koeman, besloot Mazraoui de uitnodiging van Marokko te accepteren.Ten Hag hoopte dat zijn pupil voor Oranje zou kiezen. "Dat ligt heel persoonlijk bij de speler. Hij heeft natuurlijk advies ingewonnen. Ik heb voorkeur voor Nederland. Als een speler dat aan mij zou vragen, zou ik dat als antwoord geven", aldus Ten Hag. "Maar ik heb het daar niet met hem over gehad. Dit is besloten in samenspraak met zijn familie en zaakwaarnemer. Jammer, en met name jammer voor de jeugdopleiding van Ajax. Als je kijkt naar ons elftal met Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek en de net vertrokken Justin Kluivert, dan zijn dat onvoorstelbaar jonge spelers die allemaal Nederlands international zijn."

Dolberg

Ten Hag liet vrijdagmiddag ook weten dat de geblesserde Dolberg een paar goede stappen voorwaarts heeft gezet, maar dat de spits nog een weg te gaan heeft. "We moeten ons realiseren dat hij acht maanden buitenspel heeft gestaan. In een hele kleine fase heeft hij vanaf de bank kunnen starten. Maar Kasper moet eerst blessurevrij zijn, dan kunnen wij hem optrainen." Met Neres gaat het beter. Na zijn hamstringblessure zat hij dinsdag tegen Dinamo Kiev weer op de bank. "Dan kun je spelen, anders zit je daar niet. Zondag gaan we zien of hij daar weer zit."

Vitesse

Ajax speelt zondag de traditioneel moeilijke uitwedstrijd tegen Vitesse. "Geen wedstrijd is makkelijk. Dat hebben we tegen Heracles Almelo kunnen zien. Het zelfvertrouwen van de laatste wedstrijden nemen we mee. De spirit is goed. Vitesse is voor ons altijd een lastige tegenstander, net als ADO Den Haag en FC Utrecht. Het is alleen maar goed dat we zulke wedstrijden spelen."

De Jong

In aanloop naar het duel met Vitesse ontving Frenkie de Jong goed nieuws. Koeman nam hem op in de definitieve selectie van Oranje voor de duels met Peru en Frankrijk. "Dat is natuurlijk fantastisch. Maar het is ook geen verrassing meer. Het was denk ik ook wel duidelijk dat de bondscoach van hem gecharmeerd was."

Vanaf nu volg je FCUpdate.nl ook op Instagram!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen