Mourinho kruipt met United door het oog van de naald

6 oktober 2018, 20:33

Het is een zeer bewogen avond geworden voor Manchester United en José Mourinho. De ploeg zit in zwaar weer en kwam tegen hekkensluiter Newcastle United snel met 0-2 achter, maar won toch. Uitgerekend de spelers die in de clinch liggen met de coach, hielpen de ploeg over het dode punt: 3-2.

Newcastle United haalde slechts twee punten uit de eerste zeven duels en staat daardoor gedeeld laatste in de Premier League. Toch kreeg die ploeg alle tijd en ruimte om toe te slaan in het eerste kwartier. Na zeven minuten haalde Kenedy succesvol de trekker over. De aanvaller schoot via de paal raak en zag ploeggenoot Yoshinori Muto drie minuten later ook scoren. De Japanner kreeg de tijd om te draaien en schoot van dichtbij makkelijk raak: 0-2.

Uiteraard laaide de kritiek op Mourinho daardoor op en namen de fluitconcerten toe, wat zorgde voor een vreemde sfeer op Old Trafford. De fans lijken helemaal klaar te zijn met de Portugees. Dat bleek ook uit het feit dat er voor het duel poppen van Zinedine Zidane buiten het stadion waren geposteerd. De Fransman wordt genoemd als mogelijke opvolger van Mourinho.

United speelde pover en leek af te stevenen op een nieuwe mokerslag. Een verlies tegen Newcastle zou zo goed als zeker het vertrek van de Portugees betekenen, maar de coach zit (nog) op het pluche. Dat was te danken aan een fraaie comeback. Twintig minuten voor tijd krulde Juan Mata fraai de aansluitingstreffer in het doel en zes minuten later was het alweer gelijk. Op aangeven van Paul Pogba, die op slechte voet leeft met de coach, schoot Anthony Martial de bal hard tegen de touwen in de korte hoek.

Alexis Sánchez ontpopte zich vervolgens tot matchwinner. De Chileen begon op de bank en kopte in blessuretijd de 3-2 in het doel. Het zorgde voor opluchting bij Mourinho, die voor de camera een vinger op zijn mond legde om de criticasters van repliek te dienen. Het is echter de vraag of de tikkende tijdbom op Old Trafford alsnog tot ontploffing gaat komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen