Ajax richt zich op Benfica na simpele zege in Heerenveen

20 oktober 2018, 22:38

Zonder veel moeite te hoeven doen heeft Ajax zaterdagavond drie punten gepakt bij sc Heerenveen: 0-4. Een wonderschone afstandspegel van Lasse Schöne zette de naaste achtervolger van PSV na drie minuten al op voorsprong en dat zorgde voor een makkelijke avond in Friesland. Omdat Dusan Tadic snel na rust uit een makkelijk gegeven penalty voor de 0-3 zorgde, was het duel al beslist en konden de pijlen worden gericht op Benfica.

Ajax kende dus een droomstart, binnen drie minuten had Schöne al het net weten te vinden. Op een typische manier voor hem verschalkte hij Warner Hahn: de doelman was kansloos op het afstandsschot van de Deense middenvelder. Het was precies wat Ajax wenste, een vroege goal kon ervoor zorgen dat Ajax niet heel diep hoefde te gaan bij Heerenveen. Dan zou het dinsdag fris aan de aftrap kunnen verschijnen tegen Benfica, een zeer bepalende wedstrijd voor overleven in de Champions League.

Toch moest de keeper van Heerenveen vlak voor rust nog een keer vissen en dat was aan hemzelf te danken. Frenkie de Jong pikte de bal op bij een corner en nam het doel van Hahn onder vuur. De voormalig doelman van Feyenoord bokste de inzet van de middenvelder van Ajax niet echt overtuigend weg en dat resulteerde in een schot van Ziyech. De Marokkaan haalde hard uit, via de handen van Hahn verdween de bal in het doel: 0-2.

Zo werden er nog dertig minuten om des keizers baard gespeeld. Ajax nam wat gas terug, terwijl Heerenveen wist dat er niks meer te halen viel. Erik ten Hag wisselde met het oog op Benfica daarom direct na de 0-4 twee keer, Ziyech en Dolberg werden naar de kant gehaald en David Neres en Klaas-Jan Huntelaar kwamen erin. Tien minuten later stond De Jong hetzelfde te wachten, voor hem maakte Zakaria Labyad zijn opwachting.

Gescoord werd er in dat laatste half uur niet meer, al scheelde dat niet veel. Huntelaar vond twee keer Hahn op zijn weg en ook voorkwam de lat een goal van de invaller. Onana voorkwam aan de overzijde dat Michel Vlap en Mitchell van Bergen tot scoren kwamen. Belangrijker voor Ajax was dat het ook geen verdere schade op liep. Tegen AZ (5-0) voor de interlandbreak gebeurde dat wel met Ziyech, maar ook hij lijkt fit voor dinsdag. Zo speelde Ajax een fijne en simpele generale, met vertrouwen kan het Benfica ontvangen in de eigen Johan Cruijff ArenA.

Opstellingen en beoordelingen:

sc Heerenveen: Warner Hahn 5, Sherel Floranus 5, Daniel Høegh 5, Dave Bulthuis 5, Kik Pierie 5, Ben Rienstra 6, Morten Thorsby 6, Michel Vlap 6 (63. Rodney Kongolo 5.5), Yuki Kobayashi 5 (69. Mitchell van Bergen 5.5), Sam Lammers 5 (84. Pelle van Amersfoort -), Arber Zeneli 6.

Ajax: André Onana 8, Rasmus Kristensen 6, Matthijs de Ligt 7.5, Maximilian Wöber 6.5, Daley Blind 7, Frenkie de Jong 6 (71. Zakaria Labyad 5.5), Donny van de Beek 6.5, Lasse Schöne 7.5, Hakim Ziyech 7 (57. David Neres 5.5), Kasper Dolberg 7 (57. Klaas-Jan Huntelaar 6), Dusan Tadic 6.

Man of the match: André Onana

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen