FC Utrecht mazzelt dankzij eigen doelpunt Van Rhijn

20 oktober 2018, 22:38

FC Utrecht heeft de degradatiezone voorlopig achter zich gelaten. De ploeg van trainer Dick Advocaat boekte zaterdagavond tegen AZ de tweede overwinning op rij. De rommelige wedstrijd werd al vroeg opengebroken door Bjørn Johnsen en de VAR, maar de thuisploeg kwam deze tegenvaller te boven. Meer dan een gelijkspel leek er niet in te zitten, maar de Domstedelingen kregen hulp van Ricardo van Rhijn. FC Utrecht komt op 12 punten, evenveel als AZ, en maakt een sprongetje naar het linkerrijtje.

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat passeerde Sander van de Streek en gaf de voorkeur aan Oussama Tannane. AZ-collega John van den Brom had tijdens de vorige wedstrijd, de 5-0 nederlaag tegen Ajax, een plekje ingeruimd voor Marko Vejinovic, maar kwam daarop terug. Pantelis Hatzidiakos keerde terug in de basisopstelling.

FC Utrecht moest in de achtervolging, maar kon nauwelijks een opening vinden. Vlak voor rust was het ineens raak. Gyrano Kerk haalde na een fraaie rush de achterlijn, kapte Ricardo van Rhijn uit en bediende de inglijdende Urby Emanuelson: 1-1. Oud-AZ'er Joris van Overeem wist met een geplaatst schot bijna voor 1-2 te zorgen, maar Marco Bizot redde knap met de vingertoppen.

De AZ-storm ging in de loop van de tweede helft weer liggen en Willem Janssen had de thuisploeg op 2-1 kunnen zetten. De aanvoerder liet een vrije kopkans echter liggen. Omdat Albert Gudmundsson naliet om namens AZ te scoren, leek de wedstrijd onbeslist te eindigen. Vlak voor tijd begon Sean Klaiber echter aan een rush over de rechterflank. Van Rhijn probeerde zijn voorzet weg te halen, maar raakte de bal volledig verkeerd en passeerde zijn eigen doelman.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Utrecht: David Jensen 5.5; Sean Klaiber 5, Timo Letschert 6, Willem Janssen 5.5, Leon Guwara 5.5 (84. Mark van der Maarel -); Joris van Overeem 5.5, Simon Gustafson 5, Nicolas Gavory 5; Gyrano Kerk 6.5, Oussama Tannane 5.5 (72. Sander van de Streek -), Urby Emanuelson 7 (84. Lukas Görtler -)

AZ: Marco Bizot 7; Jonas Svensson 6.5, Ricardo van Rhijn 4.5 (90. Dorin Rotariu -), Pantleis Hatzidiakos 5, Thomas Ouwejan 6; Guus Til 5, Fredrik Midtsjø 6, Teun Koopmeiners 5; Albert Gudmundsson 5 (82. Mats Seuntjens -), Bjørn Johnsen 5.5, Oussama Idrissi 7

Man of the match: Marco Bizot

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen