De Serie B wordt toch weer aangevuld tot 22 clubs

24 oktober 2018, 13:39

Goed nieuws voor de clubs in de onderste regionen in Italië. Het is weer mogelijk dat Ternana, AC Siena, Novara en Pro Vercelli toch mogen gaan uitkomen in de Serie B. Die competitie is door diverse redenen begonnen met slechts negentien ploegen in plaats van 22, mede omdat er een aantal clubs failliet was. De Italiaanse bond besloot om die ploegen echter niet te vervangen, maar komt daar in een beroepszaak op terug.

Clubs die daar voordeel bij hadden willen hebben, de drie degradanten van afgelopen seizoen en de verliezende play-offclub Siena uit de Serie C, gingen tegen die uitspraak in beroep. Eerst leek er niets mogelijk, maar nadat de clubs nogmaals in beroep gingen, werd hun verzoek gehonoreerd. Op het tweede niveau van Italië spelen momenteel maar negentien clubs, maar dat worden er zonder twijfel dus meer.

Toch krijgt het verhaal ongetwijfeld een staartje, want wie en wanneer de clubs worden teruggezet, is nog niet bekend. Ook is het onduidelijk wat er gebeurt met Virtus Entella. Die club vindt ook dat het door alle faillissementen een divisie omhoog gezet had moeten worden en speelde daarom dus slechts een wedstrijd in de Serie C. Avellino, Bari en Cesena, zij raakten failliet, spelen overigens in de Serie D.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen