Ajax op de spaarstand zonder moeite langs Willem II

3 november 2018, 23:13

In een wedstrijd waarin de krachten werden gespaard met het oog op de Champions League heeft Ajax simpel met 2-0 gewonnen van Willem II. Door twee snelle goals van Kasper Dolberg en Frenkie de Jong was de wedstrijd voor rust al min of meer beslist en blijven de Amsterdammers in het spoor van koploper PSV.

Doordat er in de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles van afgelopen woensdag meerdere spelers rust kregen, was van vermoeidheid bij Ajax in de openingsfase geen sprake. De thuisploeg begon stormachtig aan het duel en had na twintig seconden al de voorsprong kunnen pakken toen David Neres, die de voorkeur kreeg boven Donny van de Beek, werd weggestuurd. Doelman Timon Wellenreuther kwam veel te ver uit, maar de Braziliaan kon de bal niet in het lege doel schuiven, omdat er op het laatste moment nog een verdediger ingreep.

De Jong kreeg daarna de kans om zijn oude club nog meer pijn te doen, maar zijn stiftje ging niet over Wellenreuther heen. Niet lang daarna scoorde de middenvelder toch de 2-0. Nicolás Tagliafico kwam mee op en gaf de bal voor, waarna Neres er slim afbleef en De Jong in de rechterhoek raak kon schieten. Willem II-coach Adrie Koster wachtte meer tegentreffers niet af en besloot tien minuten voor rust zijn verdediging te herstellen door Thomas Meissner in te brengen. Door die tactische omzetting vond Ajax de ruimtes in het restant van de eerste helft minder. Tot grote kansen aan de andere kant leidde dat echter ook niet. Een kopballetje van Fran Sol uit een vrije trap van Daniel Crowley was het enige gevaarlijke moment van de Tilburgers, maar de Spanjaard raakte de bal verkeerd en daardoor bleef het 2-0 bij rust.

Ajax besloot na de pauze niet aan het doelsaldo te gaan werken en ook op dat gebied bij te blijven bij PSV. De spaarstand ging aan met het oog op de ontmoeting met Benfica in de Champions League van komende woensdag. Ziyech deed er nog wel alles aan om op het scoreformulier te komen, maar zijn schoten van afstand waren zelden echt gevaarlijk. Achterin stond het bij Ajax als een huis en dat zorgde ervoor dat ook Willem II weinig tot niks kon creëren. De grootste kans was voor Avdijaj, maar zijn schot na een passje van Sol eindigde in het zijnet.

De grootste kans voor Ajax in de tweede helft kwam pas een kwartier voor tijd toen Neres net naast schoot. Het restant van de tweede helft was het aanzien nauwelijks waard. Grote kansen waren er niet meer, waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uitging.

Opstellingen en beoordelingen:

Ajax: André Onana 7,5, Noussair Mazraoui 7,5, Matthijs de Ligt 8, Daley Blind 8, Nicolás Tagliafico 7,5, Lasse Schöne 7 (67. Donny van de Beek 6,5), Frenie de Jong 8, David Neres 8, Hakim Ziyech 7,5 (86. Zakaria Labyad -), Kasper Dolberg 7,5 (54. Klaas-Jan Huntelaar 6,5), Dusan Tadi? 7

Willem II: Timon Wellenreuther 6,5; Vurnon Anita 6,5, Fernando Lewis 6,5, Freek Heerkens 7, Diego Palacios 6; Elmo Lieftink 6 (68. Dimitrios Kolovos 5), Daniel Crowley 7, Pol Llonch 6; Driess Saddiki 5 (35. Thomas Meissner 6,5), Fran Sol 6,5, Donis Avdijaj 6

Man of the match: Daley Blind

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen