Miedema hoopt op basisplaats bij Oranje: "Elke bal vliegt erin"

9 november 2018, 10:35

Sinds Vivianne Miedema bij de selectie van de Oranje Leeuwinnen zit, is ze eigenlijk altijd een vaste waarde in de spits geweest. Dat is nu, in aanloop naar het cruciale tweeluik met Zwitserland, door de concurrentie van Lineth Beerensteyn echter niet helemaal het geval meer. Toch hoopt de spits op een basisplaats tegen de Deense vrouwen.

In de vorige ronde stond Beerensteyn door blessureleed bij Miedema in de basis en dat verliep uitstekend. Wie er vanavond tegen Zwitserland de voorkeur krijgt, wilde Sarina Wiegman donderdag nog niet kwijt. "Het is aan de bondscoach om de keuze te maken", reageert Miedema bij de NOS. "Maar als ík bondscoach zou zijn, zou ik spelers op het veld willen hebben die in vorm zijn. En ik heb de afgelopen weken laten zien waartoe ik in staat ben. Bijna elke bal vliegt erin."

De spits van Arsenal steekt inderdaad in topvorm. Dit seizoen staat ze op elf doelpunten en vijf assists in de Engelse Super League. Mede daardoor staat Arsenal na zeven speelronden bovenaan in de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen