Promes: "Duitsland speelde beweeglijker dan de Fransen"

19 november 2018, 23:13

Quincy Promes is trots op de prestatie van het Nederlands elftal tegen Duitsland (2-2). Oranje knokte zich vanuit kansloze positie terug en speelt komende zomer op de eindronde van de Nations League. "De tweede helft hebben we veerkracht getoond", aldus Promes, die in de slotfase de aansluitingstreffer maakte.

Nederland speelde lang niet zo goed als tegen Frankrijk. "We hadden moeite met het andere systeem van Duitsland, zij speelden beweeglijker dan de Fransen", analyseert Promes bij de NOS. "Ik kan met trots terugkijken op deze wedstrijd. Dat we terugkomen van een 2-0 achterstand zegt wel wat over het team."

Oranje kreeg nauwelijks kansen, maar Promes hield hoop. "In de tweede helft speelden we één-op-één, waardoor we meer druk op de bal kregen. Ook al kwam Duitsland er soms goed uit. We moesten wat forceren, gelukkig maken we die tweede goal", zegt Promes. "Tegen Frankrijk speelden we goed, we waren erop gebrand het vandaag goed af te sluiten. Het ging moeizaam. Duitsland deed het goed, maar ik denk een terecht gelijkspel."

Promes speelde maandagavond in de basis, omdat Steven Bergwijn wegens een enkelblessure niet inzetbaar was.

Lees ook:

Koeman geeft de credits van het briefje aan zijn assistenten

Matchwinner Van Dijk: "Ik raakte hem echt heerlijk"

De Jong in jubelstemming: "Het is harstikke mooi"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen