Groningen boekt geflatteerde zege op concurrent NAC Breda

2 december 2018, 18:46   Bijgewerkt: 2 december 2018, 18:54

FC Groningen heeft vanmiddag een broodnodige thuiszege geboekt op NAC Breda. In een spannende maar slechte wedstrijd wisten de Noordelingen de punten in Groningen te houden en won het met 5-2. Groningen opende de score, maar NAC knokte zich terug in de wedstrijd en kwam in de tweede helft zelfs op voorsprong. De thuisploeg toonde echter de meeste wilskracht en vocht zich uiteindelijk naar een verdiende overwinning. Mimoun Mahi was de grote man met twee treffers en een assist, Ritsu Doan en Samir Memisevic maakten de overige doelpunten namens de thuisploeg. Namens NAC waren het Mitchell te Vrede en Mikhail Rosheuvel die voor de treffers zorgden.

FC Groningen startte beter aan de wedstrijd en zette onder aanvoering van spits Mahi druk op de defensie van de Brabanders. Na zes minuten leidde dit al tot een voorsprong voor de thuisploeg, publiekslieveling Ritsu Doan leverde een fantastische assist bij de goal. Hij legde de bal met veel gevoel achter de verdediging van NAC op de diepgaande Mahi, die bedacht zich geen moment en haalde ineens uit met een volley. De bal ging vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal binnen en liet Benjamin van Leer kansloos. Nog geen vijf minuten later was het bijna de verdubbeling van de voorsprong, opnieuw was Doan de aanstichter van het gevaar. De Japanner trok aan de rechterkant van het veld naar binnen en was op zoek naar zijn fluwelen linker, na een korte kapbeweging vond hij de ruimte om uit te halen. Hij schoot de bal geplaatst richting de kruising, maar van Leer bewees maar weer eens wat voor uitstekende keeper hij is. Met een spectaculaire duik tikte hij de bal uit de kruising.

NAC was hiermee wel wakker geschud en kroop iets meer uit de schulp. Mitchell Te Vrede werd weggestuurd in de diepte en werd in eerste instantie van de bal gegleden door Mike te Wierik, maar Rosheuvel kon de bal oppikken. De buitenspeler werd net buiten de zestien neergelegd door Te Wierik. Even werd er gekeken door de VAR of de bal niet op de stip moest en dat Wierik een rode kaart moest krijgen. Danny Makkelie bekeek de beelden zelf aan de kant van het veld en oordeelde dat het een vrije trap volstond. De vrije trap bleef staan en Gianluca Nijholt schoot de bal in de hoek van de keeper. De doorgaans zo betrouwbare sluitpost Sergio Padt moest lossen waardoor de alerte Rosheuvel van een meter of twee vrij in kon tikken, een blunder van de keeper die de thuisploeg duur kwam te staan.

In het eerste kwartier van de tweede helft gebeurde er eigenlijk helemaal niks, totdat Rosheuvel achter een vrije bal rond de middenlijn ging staan. NAC verzamelde zich in de zestienmeter van Groningen en Rosheuvel bracht de bal in. Padt leek de bal makkelijk te kunnen vangen omdat deze erg lang onderweg was, net voordat hij de bal uit de lucht wilde plukken was daar plots Te Vrede die de bal in het doel kopte. Opnieuw een blunder van de Groningse keeper en een zeldzame voorsprong voor NAC in een uitwedstrijd.

Dat NAC een voorsprong niet gewend is, bleek want amper een minuut later was het alweer gelijk. Een goede aanval over rechts werd door Zeefuik teruggelegd, waarna de bal via een speler van NAC voor de voeten van Doan belandde die eenvoudig binnen kon tikken en zo de stand op 2-2 zette. Beide ploegen hadden hierna moeite om het spel te maken en tot echte kansen te komen. Toch was het de thuisploeg die aan het langste eind zou gaan trekken. Opnieuw was het duo Zeefuik-Mahi goud waard aan de rechterkant. De twee combineerden met elkaar en uiteindelijk was het Zeefuik die bal hard in de bovenhoek knalde.

NAC probeerde hierna nog iets te forceren door een verdediger in de naam van Daan Klomp eraf te halen, in zijn plaats kwam Robert Mühren als extra spits. Deze wissel leverde eigenlijk niet zoveel op en het was Mahi die de wedstrijd definitief in het voordeel van de Noordelingen besliste. Hij schoot in eerste instantie nog op Van Leer, maar in de rebound schoot hij vanuit een moeilijke hoek raak en maakte hij zo zijn tweede treffer. Het slotakkoord was voor Memisevic, hij bepaalde de eindstand uiteindelijk op 5-2. Een corner belandde bij de geheel vrijstaande  controlerende middenvelder en hij tikte de bal eenvoudig tegen de touwen. Hierdoor boekt de ploeg van Danny Buijs de tweede thuisoverwinning op een rij en komt het team op dertien punten. Het blijft hiermee enigszins weg van de rechtstreekse degradatie plek en kan weer omhoog gaan kijken. NAC bezet nog altijd de laatste plek en mag zich inmiddels wel ernstig zorgen gaan maken.

Opstellingen en beoordelingen*

FC Groningen: Sergio Padt 4; Deyovasio Zeefuik 7,5, Mike te Wierik 6,5, Jeffrey Chabot 6,5, Tim Handwerker 6,5; Samir Memisevic 7, Ludovit Reis 6,5, Django Warmerdam 5,5 (67. Ahmed Mendes Moreira 6); Ritsu Doan 7,5, Ajdin Hrustic 6 (86. Tom van de Looi -), Mimoun Mahi 8 (Amir Absalem - ).

NAC Breda: Benjamin van Leer 7; Fabian Sporkslede 4,5, Menno Koch 5,5, Arno Verschueren 5, Erik Palmer-Brown 5; Giovanni Korte 5 (74. Mounir El Allouchi -), Gianluca Nijholt 5, Jetro Mashart 5, Daan Klomp 4,5 (81. Robert Mühren -); Michell te Vrede 6, Maikhel Rosheuvel 5,5.

Man of the Match: Mimoun Mahi

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen