Kongolo scoort en verliest, rode kaart deert Brighton niet

4 december 2018, 22:45   Bijgewerkt: 4 december 2018, 22:59

Brighton & Hove Albion heeft ondanks een vroege rode kaart een simpele overwinning geboekt. Het team van Davy Pröpper en Jürgen Locadia was met 3-1 te sterk voor het Crystal Palace van Patrick van Aanholt. Terence Kongolo scoorde namens Huddersfield Town zijn eerste doelpunt in de Premier League, maar ging wel met 2-1 onderuit tegen het AFC Bournemouth van Nathan Aké.

Brighton & Hove Albion - Crystal Palace (3-1)

Geen Locadia, wél Pröpper en Van Aanholt aan de aftrap in Brighton. De thuisploeg kende een bijzondere eerste helft: na 28 minuten spelen werd Shane Duffy met rood van het veld gestuurd, maar Brighton ging wel met een 3-0 voorsprong de rust in. Clubtopscorer Glenn Murray had - voor Duffy rood kreeg - vanaf de strafschopstip de score geopend. Leon Balogun en Florin Andone zorgden er vervolgens voor dat Brighton ondanks de ondertalsituatie een simpele tweede helft tegemoet ging. Luka Milivojevic redde tien minuten voor tijd de eer van de bezoekers.

AFC Bournemouth - Huddersfield Town (2-1)

Met een rake kopbal maakte Kongolo in Bournemouth zijn eerste goal in de Premier League, maar de treffer leverde Huddersfield Town niets op. De oud-verdediger van Feyenoord scoorde een paar minuten voor rust de aansluitingstreffer nadat Bournemouth via Callum Wilson en Ryan Fraser op 2-0 was gekomen. Het team van Aké hield in de tweede helft de kleine voorsprong vast, waardoor Kongolo's eerste competitiedoelpunt weinig waarde heeft.

West Ham United - Cardiff City (3-1)

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar tegen Cardiff City scoorde Lucas Pérez eindelijk weer eens in de Premier League. Zijn laatste doelpunt in de Engelse competitie dateerde van januari 2017, toen hij nog in dienst was van Arsenal. Tegen Cardiff maakte hij in zijn zesde competitiewedstrijd voor West Ham meteen twee goals. De Spanjaard scoorde zowel de 1-0 als de 2-0, waarna Michail Antonio na een uur spelen de wedstrijd in het slot gooide. Josh Murphy scoorde vlak voor tijd nog voor Cardiff. Namens de bezoekers had Joe Ralls voor rust verzuimd om vanaf de strafschopstip de score te openen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen