Zwaar programma Utrecht: "We gaan zien hoe ver we zelf zijn"

14 december 2018, 16:35

Het is de week van de waarheid voor FC Utrecht. De Domstedelingen staan er in de Eredivisie met een vierde plaats goed voor, maar voelen de concurrentie in de nek hijgen. In acht dagen speelt Utrecht drie zware wedstrijden.

"We gaan zien hoe ver we zelf zijn", zegt Dick Advocaat tegen het Algemeen Dagblad in aanloop naar de wedstrijden tegen sc Heerenveen, Feyenoord (beker) en Ajax. "Het zijn goede sparringpartners om te zien hoe ver we zelf staan, hoe je met tegenstand omgaat. En Feyenoord en Ajax zijn wedstrijden op zich."

In uitwedstrijden presteert Utrecht ondermaats. Dit seizoen wonnen de Utrechters nog maar één keer buitenshuis. "Qua voetbal zie je ons groeien, maar het moet wel constanter worden. Thuis en uit is een groot verschil, dat is waar. Maar dat is niet alleen bij Utrecht zo, bij de meeste ploegen wel. Maar als je thuis makkelijk punten haalt, moet je uit ook makkelijker spelen. Je moet proberen dat zelfvertrouwen mee te nemen. Soms zie je dat we delen van uitwedstrijden goed meedoen, maar resultaat halen is het belangrijkste."

Het is nog onduidelijk of Advocaat zondag tegen Heerenveen een beroep kan doen op Timo Letschert. De verdediger kampt met een blessure. Mogelijk zitten Jean-Christophe Bahebeck en Leon Guwara weer op de bank bij de Domstedelingen. Met Bahebeck wil Advocaat geen risico nemen. "Hem op de bank zetten kan ook een stimulans zijn, om hem het gevoel te geven dat 'ie erbij hoort. Anders zit 'ie maar thuis in zijn appartement. Je kan ook meegaan en niet invallen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen