Ziyech: "Het verbaast me niet echt meer hoe groot het verschil is"

16 december 2018, 16:56

Het verrast Hakim Ziyech niet dat het krachtsverschil tussen Ajax en De Graafschap zondag zó groot was. De Amsterdammers legden de bezoekers uit Doetinchem op eigen terrein over de knie en wonnen met liefst 8-0. Met drie doelpunten en een assist had Ziyech een groot aandeel in de monsterzege van Ajax.

"Het was denk ik wel een beetje een schiettent", begint de middenvelder tegenover FOX Sports. "Als je naar de cijfers kijkt, spreekt het voor zich. In de eerste helft hadden we enorm veel kansen, met name uit corners. In de rust heb je het er dan over dat je een grote score kunt neerzetten."

De Graafschap had weinig in te brengen in de Johan Cruijff ArenA. "Het verschil tussen de teams is al best lang bekend. Het enige wat wij moeten doen is onze wedstrijden geconcentreerd spelen. Het verbaast me niet echt meer hoe groot het verschil is. Je kunt het jezelf moeilijk maken als je ongeconcentreerd bent. Als je laat de openingstreffer maakt, kan het lastig worden. In dat opzicht doen we het dit seizoen goed, we maken de wedstrijden heel snel af."

Ajax heeft door de monsterzege net zo'n goed doelsaldo als PSV, dat nog wel twee punten meer heeft. "Je weet dat het aan het einde van de rit belangrijk kan zijn", zegt Ziyech over het doelsaldo. Kasper Dolberg, die de hele wedstrijd op het veld stond, scoorde niet. "Als nummer 9 snak je naar goals natuurlijk. Dat is heel begrijpelijk. Zijn doelpunten zullen nog zeker volgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen