Feyenoord verliest laatste hoop op titel na verlies tegen Fortuna

16 december 2018, 18:50   Bijgewerkt: 16 december 2018, 19:15

Na vijf competitiezeges op rij heeft Feyenoord een dramatische zondagmiddag beleefd door te verliezen van een collectief sterk Fortuna Sittard. Terwijl de Rotterdammers zelf geen enkele keer het net vond In De Kuip, kreeg het tegen de Limburgers twee goals tegen (0-2). Daardoor kan de formatie van Giovanni van Bronckhorst alle hoop die het de laatste weken weer had gekregen op de titel weer vergeten.

Het begin leek nog wel zo veelbelovend voor Feyenoord. Met een gretige Dylan Vente in de punt van de aanval en de duelkracht van Jordy Clasie en Tonny Vilhena op het middenveld, ging het gretig op zoek naar een vroege openingstreffer. Via Steven Berghuis kwamen de mannen van Van Bronckhorst ook bijna op voorsprong, maar de pogingen van de buitenspeler met links gingen voorlangs of werden op de valreep geblokt.

Maar Fortuna was allesbehalve kansloos in De Kuip. Het kwam er in de counter een aantal keer dreigend uit en kreeg opvallend veel ruimte om toe te slaan. Vooral Andrija Novakovich, de lange en sterke spits van Fortuna, maakte het de Rotterdamse defensie meerdere keren behoorlijk lastig in de tegenaanval. Zo overtuigend als het de laatste weken was bij Feyenoord, zo matig kwam het voor de dag tegen de Limburgers. Het doel, alle wedstrijden winnen voor de winterstop, kwam zodoende serieus in gevaar.

Zo werd het een dramatische thuisnederlaag voor Feyenoord, dat juist bezig was aan een sterke reeks. Waar er heel voorzichtig weer een klein beetje hoop gloorde op de titel, is dat na vandaag helemaal opgedroogd. Voor Fortuna zijn de bonuspunten meer dan welkom: zij hebben de aansluiting gevonden met het linkerrijtje.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 6; Bart Nieuwkoop 5, Sven van Beek 6, Jan-Arie van der Heijden 5 (67. Robin van Persie 6), Tyrell Malacia 5; Jordy Clasie 6 (45. Renato Tapia 5), Orkun Kökcü 6, Tonny Vilhena 6; Steven Berghuis 6, Dylan Vente 5, Sam Larsson 6

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 7; Kai Heerings 6, Wessel Dammers 8, Branislav Ninaj 7, Michael Pinto 7; Lars Hutten 8, José Rodríguez 6, Jorrit Smeets 7 (68. Ahmed El Messaoudi 7), Mark Diemers 7 (85. Clint Essers -); Andrija Novakovich 8, Finn Stokkers 7

Man of the match: Andrija Novakovich

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen