Opluchting Ajax: fans welkom bij uitduel achtste finale

17 december 2018, 11:27

Goed nieuws voor alle Ajax-fans: de UEFA gaat pas eind februari inhoudelijk onderzoeken of supporters van Ajax zich rond de uitwedstrijd tegen AEK Athene in de groepsfase van de Champions League hebben misdragen. En dus valt de uitspraak over die uitkomsten pas na de achtste finales, waardoor de Amsterdammers in elk geval met uitfans aantreden in de eerste ronde van de knock-outfase van de Champions League.

Dat is een forse opluchting, want Ajax had nog een voorwaardelijke straf open staan voor het spelen van één wedstrijd zonder uitfans in Europa. Dat (plus enkele boetes) was al opgelegd na de ongeregeldheden tegen Benfica, dus toen daar de onrust in Griekenland bij kwam, vreesden veel Ajacieden voor de uitwedstrijd in de achtste finale.

Dat is dus niet het geval en daarom mogen de Amsterdammers sowieso afreizen naar de ploeg die maandagmiddag uit de loting van de Champions League komt. Als Ajax de achtste finales overigens overleeft, kan de straf wel voor een eventuele latere ronde in het miljardenbal gevolgen hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen