Financiële zorgen Heerenveen ondanks winst van 6 miljoen

21 december 2018, 14:31

SC Heerenveen heeft over afgelopen seizoen een winst van ruim zes miljoen euro geboekt. Toch heeft de club financiële zorgen. Want zonder de transfers van Jeremiah St. Juste, Sam Larsson, Dennis Johnson, Denzel Dumfries en Joost van Aken hadden de Friezen een verlies gedraaid van bijna elf miljoen euro.

Over het huidige boekjaar zal Heerenveen dan ook verlies draaien. Alleen Henk Veerman werd dit seizoen (Dumfries is in het vorige boekjaar verantwoord) verkocht. Die transfer zal onevenwichtige kosten en opbrengsten zeker niet compenseren. Een serieuze zorg voor Heerenveen, omdat het nog enige tijd zal duren voordat kosten en opbrengsten in evenwicht zijn. De interne onrust draagt hier zeker niet aan bij. De Friese club geeft in het jaarverslag ook aan dat het gebaat is bij bestuurlijke rust.

Parallel aan de ontwikkelingen binnen het Abe Lenstra stadion lopen de afnemende toeschouwers. In het seizoen 2013/2014 bezochten gemiddeld 22.700 mensen de thuiswedstrijden van Heerenveen, vorig seizoen was dat nog maar 19.100.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen