De Boer: "Ik heb bij Ajax destijds het maximale er uitgehaald"

7 januari 2019, 08:30   Bijgewerkt: 7 januari 2019, 08:49

Frank de Boer is vooral blij dat Ajax de wind weer in de zeilen heeft. Jaloezie op de financiële mogelijkheden van Erik ten Hag heerst er dan ook niet bij de voormalige trainer van de Amsterdammers. "Ik heb er destijds met vier kampioenschappen in 5,5 jaar en ruim honderd miljoen euro op de bank het maximale uitgehaald", aldus De Boer.

"Dat ik daarmee de basis heb gelegd voor de huidige transfer- en salarismogelijkheden maakte me wel trots, ja", zegt hij in De Telegraaf. "Al heeft daar de hele staf met Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp en Orlando Trustfull aan meegeholpen."

De Boer zelf bereidt zich voor op zijn avontuur bij Atlanta United. "Ik was direct enthousiast. Earnest Stewart (technisch directeur Amerikaanse voetbalbond, red.) zei ook dat de toekomst van het Amerikaanse voetbal er veelbelovend uitziet. Maar eigenlijk wist ik er al best veel vanaf. Mede doordat ik de MLS door de komst van Zlatan en Wayne Rooney steeds meer ben gaan volgen."

In de Verenigde Staten werkt De Boer met een heel andere spelersbudget dan bij zijn eerdere clubs. "Dat is mede door de tv-gelden in Europa totaal onvergelijkbaar. Daarnaast hebben we met een salary cap te maken en doet de MLS er alles aan om een zo gelijk mogelijk speelveld te creëren. Zo mogen wij als rijke club maar twee uitduels een chartervlucht nemen, omdat de minder kapitaalkrachtige clubs dat ook niet vaker kunnen. De andere wedstrijden zitten we op een lijnvlucht. En eerlijk is eerlijk, dat uitgangspunt heeft echt iets moois."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen