'Frenkie de Jong breekt aantal records, kassa in Brabant'

23 januari 2019, 07:58   Bijgewerkt: 23 januari 2019, 09:57

Als de transfer van Frenkie de Jong naar FC Barcelona inderdaad voor zo'n negentig miljoen euro rondkomt, dan wordt de Ajacied de duurste Nederlandse speler ooit. De middenvelder breekt dan het record van Virgil van Dijk én Davinson Sánchez. Ook gaat de kassa rinkelen in Brabant voor zijn oude clubs, die samen een kleine tien miljoen euro (!) opstrijken.

Volgens De Telegraaf en diverse Spaanse media is de overgang van De Jong naar de Catalaanse grootmacht zo goed als zeker rond. Daarmee volgt hij het voorbeeld van onder andere Johan Cruijff, Ronald en Frank de Boer en wordt hij teamgenoot van Nederlander Jasper Cillessen.

Ook Davinson Sánchez heeft zijn record als duurste uitgaande transfer in de Eredivisie niet meer in handen. De Colombiaan stapte voor veertig miljoen euro over naar Tottenham Hotspur en was zes miljoen euro duurder dan nummer twee Memphis Depay. Hij wordt vermoedelijk dus echter ingehaald door De Jong. Voor de Amsterdammers is het logischerwijs ook de duurste overgang ooit. Ook komt hij - in de huidige situatie - in de top tien van duurste voetballers ooit.

Kassa in Brabant

De miljoenendeal betekent financiële klapper voor Willem II en RKC Waalwijk. Voor Willem II ligt zo'n zeven miljoen euro in het verschiet, RKC kan rekenen op meer dan vier miljoen euro - meer dan de jaarbegroting. Beide clubs hadden een gezamenlijke jeugdopleiding, waar De Jong in het verleden deel van uitmaakte.

Lees ook: FC Barcelona troeft Paris Saint-Germain af in strijd om De Jong

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen