Ten Hag gaat selectie met neus op de feiten drukken

28 januari 2019, 09:46   Bijgewerkt: 28 januari 2019, 11:08

Ajax maakte veel indruk in de eerste seizoenshelft, maar het opgebouwde krediet lijkt in één klap te zijn verdwenen na de remise tegen sc Heerenveen (4-4) en de afstraffing in De Klassieker tegen Feyenoord (6-2). Kort na de wedstrijd liet Erik ten Hag zich al ontvallen dat hij zeer ontevreden was over de manier waarop de verdedigende taken worden uitgevoerd. Daar gaat hij zijn ploeg deze week op aanspreken.

"We moeten dit zo snel mogelijk weer goed krijgen. Je moet op het veld je taak uitvoeren en gemaakte afspraken nakomen", wordt Ten Hag geciteerd door De Telegraaf. Ajax kreeg in twee wedstrijden tien tegendoelpunten. Dat zijn er al twee meer dan de Amsterdammers in de hele eerste seizoenshelft incasseerden. "Dan zit er iets niet goed en dat gaan we tegen het licht houden."

"Het wegvallen van Tagliafico is geen voordeel en je weet dat de fijnafstemming in een topwedstrijd moet kloppen. Maar we moeten ons niet alleen op de verdediging richten. Het functioneren van het totale team speelt een rol. Kom je afspraken niet na dan incasseer je tegengoals. Daar ga ik de ploeg op aanspreken. De discipline moet beter", vervolgt de kritische trainer.

Ten Hag stelt dat voor de winterse alle spelers in het teambelang dachten. "En daarom waren we succesvol. Als dat een paar procenten minder wordt, heeft dat consequenties."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen