PEC overweegt juridische stappen na verplaatsen duel met Ajax

20 februari 2019, 23:20

PEC Zwolle is furieus over het besluit van de KNVB om de uitwedstrijd van Ajax te verschuiven. De club overweegt juridische stappen. De bond deed dit in het belang van het Nederlands voetbal. Bij PSV zijn ze not amused over de wijziging.

"Ze verschuilen zich achter het algemeen belang, maar dat is een eenzijdige invulling daarvan. Het gaat erom dat de competitie netjes verloopt. Dit raakt alle clubs, van PEC tot Willem II tot Excelsior", zegt Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC, tegen het Algemeen Dagblad. "We weten dit sinds een dag of tien en zijn daarover sindsdien in gesprek. Dat ze hier nu mee naar buiten komen heeft ons zeer verbaasd."

Volgens Nijkamp kan de verplaatsing grote gevolgen hebben. "PEC speelt als gevolg van deze beslissing drie wedstrijden in zeven dagen. Als je als faciliterende organisatie op zo'n manier richting aan de competitie gaat geven, mag je jezelf achter de oren krabben." Daarom overwegen de Blauwvingers juridische stappen. "Of ons bezwaar kans van slagen heeft gaan we zien. Waarschijnlijk weten we daar morgenvroeg meer over. Iedereen is verbijsterd, ik verwacht veel protest."

Ajax' concurrent PSV is eveneens niet blij. 'Je moet afspraken die je met elkaar maakt niet eenzijdig wijzigen. Dat hoort niet', twittert manager perszaken Thijs Sleegers.

Lees meer: Gerbrands: "Verplaatsing Ajax tegen alle gemaakte afspraken in"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen