Spitse en Miedema kunnen record pakken, Martens een jubileum

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 februari 2019 – Voor Sherida Spitse kan het duel in de Algarve Cup woensdag tegen Spanje zeer bijzonder worden. De middenvelder van de Leeuwinnen wordt namelijk alleen de all time recordinternational van Nederland als ze in actie komt tijdens het toernooi in Portugal. De verwachting is dat ze zeker gaat spelen, aangezien er bij de eerstvolgende thuisinterland van de dames wordt stilgestaan bij haar jubileum.

Spitse en Miedema kunnen record pakken, Martens een jubileum

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Momenteel staat ze na haar optreden tegen Zuid-Afrika nog op gelijke hoogte met recordinternational Annemieke Kiesel-Griffioen, die eveneens 156 duels heeft gespeeld. Met speelminuten tegen Spanje - of later in het toernooi - heeft Spitse het record dus alleen in handen. Tegen Mexico, op 5 april 2019 in het Gelredome, wordt er 'uitgebreid stilgestaan' bij deze bijzondere mijlpaal voor Spitse.

Jubileum Martens
Ook voor Lieke Martens kan het toernooi om de Algarve Cup bijzonder worden. De aanvaller van FC Barcelona staat momenteel op 98 interlands en kan ondanks haar relatief jonge leeftijd (26) al de grens van honderd duels passeren. Daarmee zit ze overigens nog niet in de top-tien van meeste interlands.

Vivianne Miedema kan óók een record pakken, maar moet dan wel flink gaan scoren: nummer één Manon Melis (59 goals) staat nog vijf treffers voor op de Arsenal-spits (54 goals) op de all time topscorerslijst van de Nederlandse vrouwen. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd