Bosz en Leverkusen komen goed weg in bizar sneeuwduel

10 maart 2019, 20:18   Bijgewerkt: 10 maart 2019, 23:40

Bayer Leverkusen heeft zondagavond op bezoek bij Hannover 96 ternauwernood puntenverlies afgewend. In een wedstrijd die flink werd beïnvloed door een hevige sneeuwstorm gaf de formatie van trainer Peter Bosz in de tweede helft een 0-2 voorsprong weg. Door een late goal won Die Werkself alsnog met 2-3.

Net als bij FC Emmen - Heracles Almelo werd in Hannover met een oranje bal gespeeld. Op het besneeuwde veld opende Kevin Volland vroeg in de wedstrijd de score. De aanvaller schoot in de rebound raak nadat doelman Michael Esser een eerste inzet had gekeerd. De Duitser was een kwartier later weer trefzeker. Ditmaal passeerde hij Esser met een bekeken stift.

In de tussentijd was het veld door de sneeuwval een stuk witter geworden. Dat had ook invloed op de wedstrijd. Hannover dacht vlak na de 0-2 de aansluitingstreffer te maken. Een inzet van Genki Haraguchi rolde richting het doel, maar door de sneeuw haalde de bal de doellijn niet. Kort daarop besloot de dienstdoende scheidsrechter voor korte tijd te staken.

Voor rust kroop Leverkusen nog door het oog van de naald, maar in de tweede helft leek het mis te gaan voor de ploeg van Bosz. Eerst maakte Jonathas de aansluitingstreffer, vervolgens hielp Mitchell Weiser namens de dolende Duitse club een handje. Leverkusen leek af te stevenen op puntenverlies, tot drie minuten voor tijd toptalent Kai Havertz met een rake kopbal zijn team alsnog de volle buit bezorgde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen