Lang kent mogelijke waarde van zijn beslissende voorzet

14 maart 2019, 09:16   Bijgewerkt: 14 maart 2019, 09:57

Even leek het erop dat Ajax woensdagavond punten zou laten liggen tegen PEC Zwolle. De Amsterdammers incasseerden zo'n tien minuten voor tijd de gelijkmaker en moesten toen plots vol op jacht naar een tweede doelpunt. De 2-1 kwam er: uit een voorzet van Noa Lang kopte Daley Blind raak. De debutant beseft dat zijn assist aan het einde van de rit zomaar doorslaggevend kan zijn.

"Misschien heb ik nu wel een heel belangrijke bal gegeven in de titelstrijd. Ja, dat gaat toch meteen door je hoofd. Iedereen weet dat we niets meer kunnen laten liggen op weg naar de titel. Dan is de ontlading heel groot, maar kijk je ook direct verder", aldus de negentienjarige aanvaller in gesprek met het Algemeen Dagblad. Lang werd zeven minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht door Erik ten Hag. Twee minuten later gaf hij de assist.

De debutant wist daags voor de wedstrijd nog niet dat hij tot de wedstrijdselectie zou behoren voor het treffen met PEC Zwolle. "Ik was dinsdag al bezig aan de uitlooptraining van Jong Ajax toen ik werd geroepen om toch met het eerste mee te trainen. Dus ik naar de andere kant van het trainingscomplex. Hakim Ziyech had wat last en daarom werd ik toegevoegd. Maandag heb ik nog negentig minuten met Jong Ajax gespeeld tegen Jong AZ en nu sta ik hier. Hier heb ik lang op gewacht. Debuteren voor de club waar ik al heel mijn leven fan van ben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen