Frenkie de Jong baalt: "De teleurstelling is supergroot"

24 maart 2019, 23:52

Nederland leek tegen Duitsland een punt over te gaan houden, maar ging in blessuretijd alsnog op sneue wijze ten onder: 2-3. Frenkie de Jong zag Oranje een zeer matige eerste helft spelen, maar vond zijn elftal na de doelwissel een stuk beter voor de dag komen.

Tactisch had Nederland het bijzonder lastig in de eerste helft, weet De Jong. "De eerste helft was het grote probleem dat steeds Leroy Sané, Serge Gnabry of Leon Goretzka vrijkwam en de tijd had om open te draaien. In het veld voelde je ook wel dat Duitsland veel sterker was. Al maakten wij ze ook sterker. En dan zie je natuurlijk dat ze een goed team hebben", zegt hij tegen de NOS.

Oranje scoorde direct na de pauze de 1-2 via Matthijs de Ligt. Dat was de impuls die het team nodig had, zag De Jong. "De vroege goal van Matthijs helpt natuurlijk, zeker met het publiek dat er vervolgens achter gaat staan. Ik had ook het geloof dat we terug konden komen, ondanks die eerste helft. In de uitwedstrijd konden we ook terugkomen. 'Nu gaan we er over heen dan makken we de 3-2', dacht ik. De teleurstelling is dus supergroot. De vorige keer tegen Duitsland zat het ons mee, nu zat het hun mee. In de uitwedstrijd moeten we dan maar revanche nemen."

Lees ook:

Ronald Koeman: "Had een punt gepakt

- Van Dijk: "Tweede helft was goed

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen