Feyenoord en Groningen niet blij met aanpassingen vanwege Ajax

2 april 2019, 11:52

Vanwege Ajax speelt Feyenoord op 24 april tegen de zin in op een later tijdstip tegen NAC Breda. De Rotterdammers stonden negatief tegenover de tijdsveranderingen en kaartte dit tevergeefs aan bij de KNVB. Daarnaast is FC Groningen ongelukkig met hun verschoven thuiswedstrijd tegen Ajax. De bond verzette het affiche van zondag 21 april naar zaterdag 20 april.

Feyenoord trapt over drie weken om 20.45 uur af in plaats van 18.30. Oorspronkelijk zou Ajax Vitesse treffen op dit late tijdstip, maar dit duel is een dag vervroegd. Feyenoord benadrukt daarbij dat het ook rekening moest houden met de wensen en belangen van rechtenhouder FOX Sports, die geen overlap wil hebben in de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord.

'De wijzigingen komen op een laat moment voor seizoenkaarthouders, supporters die al losse kaarten hebben gekocht en supporters die kaarten hebben voor het uitvak in Breda. Het late tijdstip is voor onze jonge supporters bovendien ongunstig', betoogt Feyenoord op het clubkanaal. 'Daarnaast zijn er ook veel supporters die nog een lange terugreis voor de boeg hebben. De KNVB heeft echter toch besloten deze wijzigingen door te voeren.'

FC Groningen

Groningen vindt de verplaatsing uitermate vervelend voor supporters die inmiddels een kaartje kochten, maar op de zaterdag verhinderd zijn. "De KNVB heeft ons een aantal weken terug op de hoogte gebracht van de overweging om wedstrijden te verplaatsen, waaronder die van ons tegen Ajax", zegt Groningen-directeur Hans Nijland op het clubkanaal van de Trots van het Noorden.

Nijland vervolgt: "In het algemeen belang van het Nederlands voetbal stonden wij er destijds voor open om hierin mee te denken. Wij hebben toen wel aangegeven dat we een eventuele verplaatsing ruim vóór de start van de vrije kaartverkoop wilden horen. Minder dan drie weken voordat de wedstrijd wordt gespeeld, is deze alsnog verplaatst naar zaterdag. Zeer teleurstellend."

Reeds gekochte kaarten voor Groningen - Ajax blijven geldig. Mensen die nu verhinderd zijn, kunnen hun geld terugkrijgen.

Lees meer:

- KNVB past schema nu al aan voor Ajax: twee duels verplaatst

KNVB trachtte bekerfinale Ajax - Willem II te verzetten

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen