Burgemeester Heerenveen wil buscombi voor Groningen-fans

15 april 2019, 18:22

Het feit dat er zondag ongeregeldheden plaatsvonden rondom sc Heerenveen - FC Groningen is voor Tjeerd van der Zwan de druppel die de emmer doet overlopen. De burgermeester van Heerenveen wil niet meer dat Groningen-fans in de toekomst met de auto naar het Abe Lenstra Stadion komen.

"Dan wordt het voortaan een buscombi of zo. Maar zo wil ik het niet meer", zegt Van der Zwan tegen de Leeuwarder Courant. De 1200 Groningen-fans mochten jarenlang parkeren op P8, om vervolgens te voet naar het Heerenveen-stadion te trekken. "De afspraak is dat dit ordentelijk moet verlopen en dus niet in grote groepen tegelijk. Maar we hebben moeten constateren dat er een groep raddraaiers was die de boel heeft opgehouden, waardoor er toch een opstopping ontstond. Er werd daarna vuurwerk afgestoken en geschreeuwd. Heel intimiderend voor de omwonenden en een zware schending van de afspraken."

Groningen is een van de vier clubs die het uitvak in Heerenveen jaarlijks met 1200 man vult. Naast Groningen doen alleen Ajax, PSV en Feyenoord dit ook. "Met die clubs gaat het altijd goed. Vorig jaar ging het met Groningen ook mis. Nu zijn er consequenties", aldus de burgemeester van Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen