De Graafschap - Ajax mogelijk volgende week al op vrijdagmiddag

17 april 2019, 08:20

De Graafschap - Ajax wordt mogelijk op vrijdagmiddag 26 april gespeeld. Dit vanwege Koningsnacht die dag. Spelen op de middag is helemaal tegen de zin in van de Doetinchemmers. Vast staat dat de KNVB het competitieduel naar de vrijdag verplaatst, maar kan de burgemeester om veiligheidsoverwegingen nog een streep zetten door het duel. Waarschijnlijk maakt de KNVB vandaag (woensdag) het tijdstip bekend.

Volgens regionale media wordt het duel misschien op de middag gespeeld. 's Avonds wordt Koningsnacht gevierd en is daar veel politie-inzet nodig, weet Omroep Gelderland. Om die reden kan de burgemeester bepalen het duel te annuleren. Omdat Ajax dinsdag de halve finale van de Champions League bereikte, haalt de bond het treffen op De Vijverberg in de voorlaatste speelronde twee dagen naar voren. De KNVB sorteerde hier al op voor door verschillende aanpassingen te doen in het Eredivisie-schema.

De Superboeren zijn vanaf het begin al tegenstander van de verplaatsing. De club spreekt al enkele weken met de gemeente, veiligheidsinstanties en de bond. Een overeenstemming bleef uit. "Alle alternatieven die voorbij zijn gekomen, zijn voor ons niet wenselijk", zegt De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp tegen De Gelderlander. "In de middag voetballen is voor ons helemaal geen optie, want dan zijn veel mensen nog aan het werk. Maar als club hebben wij uiteindelijk niets te zeggen. De KNVB bepaalt het programma. Maar de gemeente kan er wel een stokje voor steken."

Lees ook: Ajax speelt op voorlaatste speeldag eerder door winst op Juve

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen