De Graafschap, Ajax en KNVB in impasse: "Nog geen oplossing"

17 april 2019, 14:55

Het is nog altijd onduidelijk wanneer de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax wordt afgewerkt. Het duel staat nu nog gepland voor zondag 28 april, maar door de Champions League-stunt in Turijn willen Ajax en de KNVB de wedstrijd naar vrijdag 26 april verplaatsen. Dat lijkt echter een moeilijk verhaal te worden.

Om Ajax meer tijd te geven om zich voor te bereiden voor de halve finale van de Champions League, wil de Nederlands voetbalbond De Graafschap - Ajax naar voren halen. De vrijdagavond is echter geen optie voor De Graafschap omdat het dan Koningsnacht is. Veel vrijwilligers van De Graafschap en politiepersoneel staan dan ingepland voor andere activiteiten. "Het is onmogelijk om de veiligheid in het stadion te garanderen tijdens zo'n belangrijke wedstrijd omdat we niet genoeg medewerkers hebben", aldus Hans Martijn Ostendorp tegenover Omroep Gelderland.

Na overleg met Ajax kwam de KNVB met een nieuw voorstel: vrijdagmiddag. "Maar dat is al helemaal geen optie", laat Ostendorp weten. "Voetbal speel je voor de supporters. Mensen werken, kinderen gaan naar school. Dat is dus niet wat we willen." Woensdagmiddag gaan de gesprekken verder, vertelt de directeur. "Misschien moeten we toch de zondag laten staan, daarover hebben we snel weer contact. Met onze partners is het voor vrijdag in elk geval niet op te lossen."

Ostendorp geeft aan begrip te hebben voor de situatie van Ajax. "Zij staan ook voor een onmogelijkheid. Natuurlijk zijn we trots op de prestaties van Ajax. Maar de omstandigheden maken het onmogelijk op dit moment."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen