'Rode' Huntelaar helpt Ajax aan moeizame zege op Groningen

20 april 2019, 20:32   Bijgewerkt: 20 april 2019, 20:40

Met veel moeite heeft Ajax zaterdagavond de lastige uitwedstrijd bij FC Groningen gewonnen. Klaas-Jan Huntelaar werd net als vorig seizoen de matchwinner door tien minuten voor tijd de enige treffer voor zijn rekening te nemen: 0-1. Omdat hij zijn shirt daarbij uittrok en snel daarna tegen de volgende kaart aanliep, moest Ajax nog tot het gaatje gaan in de slotfase. André Onana stelde de zege veilig door een kopbal van Paul Gladon te keren en dus blijft Ajax koploper.

Vier dagen na het succes in Turijn wachtte voor Ajax de volgende horde: FC Groningen. De knop moest weer om, nu was het de titel waar de ploeg van Erik ten Hag om streed. Hoewel Groningen op papier een stuk minder is dan Juventus, ging het een lastig avondje worden voor Ajax. Groningen had in 2019 tot nu toe alle thuiswedstrijden gewonnen en bovendien in de laatste drie geen enkel tegendoelpunt gehad.

Zelf had Groningen nog weinig weten te creëren, maar met een gelijkspel tegen de koploper zou het uiteraard tevreden zijn. Snel na de pauze verzuimde Groningen om Ajax in echte problemen te brengen. Ritsu Doan combineerde goed met Ajax-huurling Kaj Sierhuis en had moeten scoren. De Japanner mikte op de lange hoek, maar schoof de bal net naast. Zo ontsnapte Ajax aan de 1-0 en zou het nog altijd genoeg hebben aan één momentje.

Ajax was echter niet bij machte om het Groningen moeilijk te maken. Groningen maakte er meer en meer een vechtwedstrijd van en Ajax kon daar nauwelijks aan ontkomen. Slechts een aanval leidde tot een grote kans, waarbij Ajax werd tegengezeten door een speler uit de eigen jeugd. Deyovasio Zeefuik haalde een inzet van Nicolas Tagliafico van de lijn.

Zo had Ajax de zo gewilde voorsprong met nog tien minuten te gaan toch te pakken. Dat betekende niet dat de halve finalist van de Champions League een makkelijke slotfase tegemoet ging. Huntelaar trok bij zijn goal namelijk zijn shirt uit en kreeg daarvoor zijn eerste geel. Vijf minuten later deelde hij een stoot uit met de arm en kreeg hij de tweede te zien van Dennis Higler.

Met tien man moest Ajax de laatste minuten doorstaan en dat was geen gemakkelijke opgave. Zo keerde Onana nog een kopbal van Gladon en dacht heel Groningen aan hands van Tagliafico. Een penalty kwam er niet, en dus trok Ajax de 0-1 over de streep. Het nam de punten mee naar huis en mag afwachten of PSV zondag van ADO kan winnen om de titelrace maximaal spannend te houden.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Groningen: Sergio Padt 6.5, Deyovasio Zeefuik 6.5, Mike te Wierik 6.5, Julian Chabot 6.5, Tim Handwerker 5.5 (81. Thomas Bruns -), Ritsu Doan 5, Samir Memisevic 7, Ludovit Reis 7, Iliass Bel Hassani 5.5 (68. Mohamed el Hankouri 5), Kaj Sierhuis 6, Paul Gladon 7.

Ajax: André Onana 7, Joël Veltman 7, Matthijs de Ligt 7, Daley Blind 7, Nicolas Tagliafico 5.5, Frenkie de Jong 5.5, Lasse Schöne 5 (59. Klaas-Jan Huntelaar 7), Donny van de Beek 5, Hakim Ziyech 6.5 (89. Rasmus Kristensen -), Dusan Tadic 6, David Neres 5 (77. Kasper Dolberg -).

Man of the match: Klaas-Jan Huntelaar

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen