Advocaat pareert kritiek: "Wij zijn FC Utrecht, niet Ajax"

25 april 2019, 09:42   Bijgewerkt: 25 april 2019, 15:33

Dick Advocaat is de negatieve tendens rond FC Utrecht behoorlijk zat. De ervaren trainer begrijpt niet waarom er zoveel kritiek is op zijn club, die zich woensdagavond door de 2-1 zege op Fortuna Sittard zo goed als zeker plaatste voor de play-offs om Europees voetbal. "Jullie zoeken alleen maar het negativisme", sneert hij naar de NOS.

"Als je tien wedstrijden speelt waarvan je er vijf wint, vier gelijkspeelt en eentje verliest… dat mag hoor. Wij zijn FC Utrecht, niet Ajax", pareert Advocaat de kritiek op het seizoen van de Domstedelingen. "We hebben vijftig punten. Weet je op welke plaats we staan? Of hebben we de punten gekregen? Dat suggereer je nu. Je hebt gelijk, de rest is bagger", zegt Advocaat met een cynische ondertoon. "De jongens hebben qua punten tot nu toe een goed seizoen."

Advocaat stapte in september in bij FC Utrecht. Toen bivakkeerde de club nog in de onderste regionen van de Eredivisie. "Ik ben in een bestaande groep gekomen. Gezien de financiële mogelijkheden van FC Utrecht heeft Jordy Zuidam (directeur voetbalzaken, red.) het uitstekend gedaan. Hij heeft een goede groep neergezet, maar er lopen ook best wat mankementen tussen. Daar heb ik ook mee te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen