Pochettino vindt extra rust Ajax 'oneerlijk voordeel'

26 april 2019, 15:07   Bijgewerkt: 26 april 2019, 18:38

Mauricio Pochettino baalt flink dat Ajax niet, maar Tottenham Hotspur dit weekend wel in actie moet komen. De Amsterdammers hebben na het gewonnen duel met Vitesse (4-2) een week om zich voor te bereiden op de Champions League-wedstrijd in Londen. Spurs speelt zaterdagmiddag nog tegen stadsgenoot West Ham United.

Op de persconferentie van vrijdag ging de Argentijnse trainer in op het 'oneerlijke voordeel' van Ajax. "Ik weet dat de Premier League en de FA ons hebben geprobeerd te helpen, maar de Premier League is heel anders dan de Nederlandse competitie. Het voetbal in Europa is sowieso heel anders dan hier in Engeland", begint Pochettino.

"De realiteit is dat zij (Ajax, red.) meer tijd hebben om zich voor te bereiden en minder risico's lopen. Als je zaterdag een derby speelt die concentratie en inspanning vereist en waarin veel op het spel staat, en dan dinsdag wéér een wedstrijd speelt, dan kan dat problemen opleveren", gaat Pochettino verder. "Feit is dat ik het niet eerlijk vind. Als het andersom was geweest, dan had ik er hetzelfde over gedacht."

Pochettino zegt geen discussie te willen starten. "Maar als je een halve finale van de Champions League moet spelen, dan moeten beide teams evenveel tijd krijgen om zich voor te bereiden."

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win drie keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen