Hagi lovend over Ajax-aanwinst Marin: "Zelfde stijl als Xavi"

27 april 2019 – De Roemeense voetballegende Gheorghe Hagi is vol lof over Ajax-aanwinst Razvan Marin. De middenvelder die nu nog in dienst is van Standard Luik stond in de jeugdopleiding onder de hoede van Hagi en de Roemeen is vol lof over zijn voormalige pupil, die komende zomer naar Ajax vertrekt. "Vier á vijf jaar geleden zei ik al dat hij veel op Xavi van FC Barcelona lijkt."

Hagi lovend over Ajax-aanwinst Marin: "Zelfde stijl als Xavi"

Dat vertelt Hagi op het clubkanaal van Ajax. "Razvan is een nummer acht, een talentvolle middenvelder. Tweebenig en met veel creativiteit. Ook is hij technisch en kan makkelijk scoren", looft Hagi de aanwinst van de Amsterdammers. Ook zag hij in de jeugd al een vergelijking met Xavi, de legendarische middenvelder die jarenlang voor FC Barcelona speelde. "Xavi is Xavi, maar Razvan heeft een beetje dezelfde stijl."

En dus is het voor Hagi een goede zaak dat er weer een Roemeen bij Ajax speelt. "Hij heeft het goed gedaan bij Standard Luik en dit is een mooie stap naar een grote club als Ajax. Ik hoop dat hij hier veel gaat leren."

Denk je dat Ajax ook wint bij Tottenham Hotspur? Zet in en win bij TOTO drie keer je inzet!

Ajax

gerelateerd