"Ajax moet tegen Willem II schande van 5 jaar geleden uitwissen"

5 mei 2019, 07:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De landstitel is het grote doel voor Ajax en ook een eventuele Champions League springt meer in het oog, maar vanavond kunnen de Amsterdammers de eerste prijs van het seizoen pakken door in de bekerfinale Willem II te verslaan. Fabian Nagtzaam, de directeur van de Supportersvereniging Ajax, spreekt tegen FCUpdate.nl de verwachting uit dat die beker gewonnen gaat worden en dat dat eigenlijk een verplichting is. Er ligt volgens hem wel één groot gevaar op de loer: onderschatting.

Lees ookGespannen De Ligt: "Finale is geen tussendoortje"

Ondanks het grote vertrouwen is de spanning voor de bekerfinale wel aanwezig. "Dat is er altijd. Finalewedstrijden zijn altijd wedstrijden op zichzelf en vaak ook niet de mooiste." Nagtzaam vindt dat de spelers op het veld die zenuwen van zich af moeten zetten. "Ajax moet gewoon zijn eigen aanvallende spel spelen, zoals wij het gehele seizoen hebben gedaan. Vertrouwen op onze eigen kwaliteiten zonder spanning."

Helemaal overhoop spelen

Bij een bekerwinst is het seizoen volgens de directeur van de supportersvereniging zeker nog niet geslaagd. "As is verbrande turf, zoals wij in Amsterdam zeggen. Dus gaan wij er nog steeds vanuit dat wij de titel en Champions League natuurlijk wel winnen. Mocht dit echter allebei niet het geval zijn dan is het seizoen zeker niet geslaagd met alleen een bekerwinst. De landstitel staat voorop en de beker en Champions League zijn extra." Ondanks dat het een extraatje is, wil Ajax maar wat graag de negentiende KNVB-beker aan de prijzenkast toevoegen. Nagtzaam: "Ajax-supporters vinden het bovendien altijd prachtig om een prijs op te halen in De Kuip."

Door: Mark Broersma

Lees ookTen Hag beschikt over topfitte Ajax-selectie in aanloop naar finale

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen