Feyenoord zet streep door plannen voor uit-fans bij Klassiekers

4 juni 2019, 13:27

Feyenoord is niet van plan om mee te werken aan een Klassieker mét uitsupporters. Hoewel de clubs van plan waren om te kijken naar de opties om de wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax weer met uit-fans te voetballen, ziet de Rotterdamse club voorlopig af van dat idee. 'Na meerdere incidenten bij jeugdwedstrijden tussen beide clubs acht Feyenoord het toelaten en meenemen van uitsupporters naar wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax onverantwoord en maatschappelijk onacceptabel', laat De Stadionclub weten in een statement.

In elk geval volgend seizoen zijn er dus géén supporters welkom van de bezoekende partijen in De Klassiekers. Het doel van overleg tussen Ajax, Feyenoord en de burgemeesters was om komend seizoen de bezoekende fans weer voorzichtig mee te nemen naar uitduel, maar door dat plan gaat een streep.

Incidenten

'Belangrijkste uitgangspunt was dat het weer toelaten van uitsupporters wel zou moeten kunnen zonder grote kans op excessen', schrijft Feyenoord. Daarin kwam de afgelopen weken met de duels bij Feyenoord en Ajax 019 echter een verandering, net als bij het treffen tussen het Amsterdamse Swift en SC Feyenoord. Nadat er spreekkoren waren te horen en er glazen van de bus van Feyenoord werden ingegooid, is bij Feyenoord de knop omgegaan.

'Feyenoord moet, mede door bovengenoemde incidenten, concluderen dat het punt nog niet genaderd is dat erop vertrouwd kan worden dat wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord onder normale omstandigheden kunnen verlopen indien daar ook uitsupporters bij zijn. De club heeft daarom de andere betrokkenen partijen inmiddels laten weten geen verdere medewerking te verlenen. Burgemeester Aboutaleb heeft Feyenoord aangegeven begrip te hebben voor dit standpunt en dit te onderschrijven', staat te lezen in het statement.

In elk geval zijn er komend seizoen nog altijd geen uitfans welkom bij De Klassieker, iets dat al sinds 2009 het geval is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen