Nederlandse stadions vanaf seizoen 2020/2021 rookvrij

5 juni 2019, 09:23

Er mag vanaf het seizoen 2020/2021 niet meer gerookt worden in stadions in de Eredivisie en Eerste Divisie. Dat is het doel van 'Rookvrije stadions', een initiatief van de Nederlandse profcompetities, de KNVB en Alliantie Nederland Rookvrij. Met ingang van het nieuwe seizoen wordt er door clubs die nog niet rookvrij zijn een ontmoedigingsbeleid gehanteerd.

Bij Vitesse, Ajax en Almere City mag al niet meer gerookt worden. PSV is vanaf het nieuwe seizoen rookvrij. Andere clubs zullen het voorbeeld snel volgen. 'Supporters komen naar het stadion om te genieten van een voetbalwedstrijd. Zowel rokers als niet-rokers. We vragen aan alle rokers: laat anderen, die er niet voor hebben gekozen, geen nadelige gevolgen ondervinden. Passief meeroken is namelijk ongezond. Supporters kunnen op een tribune, met grotendeels vaste plaatsen, nu eenmaal niet een andere plek opzoeken.'

'Aan de hand van duidelijke signalisatie willen we supporters in het seizoen 2020/'21 wijzen op de rookvrije stadions in het betaald voetbal. Indien er dan toch nog mensen roken worden ze hierop aangesproken en verzocht hun sigaret te doven. Bij herhaaldelijk roken, volgen helaas sancties', melden de initiatiefnemers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen