Milan en Internazionale verlaten San Siro voor nieuw onderkomen

24 juni 2019, 12:49

Het stadion dat Internazionale en AC Milan delen, San Siro of Stadio Giuseppe Meazza, wordt gesloopt en vervangen door een nieuw onderkomen. Het moet in 2022 plaats hebben gemaakt voor een nieuw onderkomen, dat wederom gedeeld gaat worden door beide clubs uit Milaan. Het nieuwe stadion wordt beduidend kleiner dan het vorige.

Dat laat Paolo Scaroni, voorzitter van AC Milan, weten in een verklaring. San Siro werd in 1926 al in gebruik genomen en is in een tal van facetten flink verouderd. Internazionale had het stadion liever gerenoveerd, maar AC Milan wilde een nieuw onderkomen realiseren, dat naar verluidt zo'n zevenhonderd miljoen euro gaat kosten. "We bouwen een nieuw stadion vlak bij het oude", zei Scaroni, die bijval kreeg van Inter's president Alessandro Antonello.

Het nieuwe stadion wordt wel kleiner dan het huidige onderkomen, waarin plaats is voor tachtigduizend toeschouwers. Het nieuwe stadion biedt plaats aan zo'n zestigduizend fans. De laatste Champions League-finale die in het stadion gespeeld werd, was in 2016 toen Real Madrid na strafschoppen won van Atlético Madrid. Het stadion maakt geen deel uit van het EK 2020.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen