Real Madrid is om en start met vrouwenvoetbalteam

26 juni 2019, 00:05

Real Madrid gaat zich mengen in het vrouwenvoetbal. De topclub gaat namelijk met ingang van komend seizoen een vrouwenploeg opzetten in de hoogste divisie van Spanje. De club heeft dat vandaag aangekondigd via de officiële kanalen.

Real gaat per 1 juli 2020 een fusie aan met Club Deportivo Tacón, een vrouwenvoetbalclub uit Madrid. Zij spelen al in de vrouwelijke variant van La Liga. Ter voorbereiding op die intensieve samenwerking zal CD Tacón haar wedstrijden en trainingen in het komende seizoen 2019/2020 verschuiven naar het complex van Real Madrid. Hoeveel geld er bij deze fusie komt kijken, heeft Real Madrid niet gemeld. In verschillende media wordt gerept over een paar ton.

Met het intreden in het vrouwenvoetbal volgt Real Madrid betrekkelijk laat de voorbeelden van rivalen Atlético Madrid en FC Barcelona, die al jaren het Spaanse vrouwenvoetbal domineren. De afgelopen drie seizoenen werd Atlético kampioen en Barcelona tweede. Van 2012 tot en met 2015 was Barcelona steeds de beste. De enige club die tot dusver kon aanhaken bij die twee wat Athletic Bilbao. Mogelijk komt er met Real Madrid dus een nieuwe concurrent bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen