Toornstra: "Buitenland in realiteit vaak minder romantisch"

1 augustus 2019, 18:18

De kans is klein dat Jens Toornstra (30) zijn geluk nog eens gaat beproeven in het buitenland. De middenvelder heeft het uitstekend naar zijn zin bij Feyenoord, waar hij deze zomer zijn contract ook verlengde tot de zomer van 2022. "Van de buitenkant lijkt het buitenland heel mooi, maar de realiteit is vaak minder romantisch", aldus Toornstra.

"Ik kan het best begrijpen als spelers die keuze tegen het eind van hun loopbaan die keuze maken, want als voetballer moet je het in een relatief korte periode verdienen, zeker als je niet weet wat je na je carrière wilt gaan doen", vertelt de voormalig speler van ADO Den Haag en FC Utrecht in het Feyenoord Magazine. "In het begin van mijn profcarrière dacht ik wel: hoe zou het zijn om in het buitenland te voetballen? Dat gevoel heb ik niet meer."

Toornstra denkt dat het buitenland minder mooi is dan gedacht. "Zeker als je niet aan spelen toekomt. Dan zit je daar, alleen. Nu voetbal ik bij de mooiste club van Nederland. Dicht bij huis en dicht bij mijn dochter die ik anders een stuk minder zou zien. Natuurlijk, in het buitenland zou ik twee of misschien zelfs wel zes keer zoveel kunnen verdienen, maar bij Feyenoord zit ik ook gewoon heel goed op m'n plek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen