Blom en Bax alleen als VAR actief in komende speelronde

13 augustus 2019, 12:18

De veelbesproken Kevin Blom en Christiaan Bax krijgen de komende Eredivisie-speelronde geen wedstrijd toegewezen. Althans, niet als hoofdscheidsrechter. Beide arbiters zullen bij respectievelijk AZ - FC Groningen en Vitesse - PEC Zwolle wel als VAR actief zijn.

Blom was afgelopen weekend de gebeten hond bij Heracles Almelo. De scheidsrechter speelde tegen Fortuna Sittard (1-1) een cruciale rol door de Limburgers vlak voor tijd na een handsbal een discutabele strafschop te geven. Eerder in de wedstrijd keurde Blom een doelpunt van Mauro Júnior af vanwege een overtreding van Cyriel Dessers en gaf hij Fortuna-verdediger Branislav Ninaj 'slechts' geel voor een harde overtreding.

Net als Blom kwam ook Bax in de tweede speelronde onder vuur te liggen. De arbiter gaf FC Groningen tegen FC Twente (1-3) twee rode kaarten en liet na de wedstrijd voor de camera's van FOX Sports weten achter zijn beslissingen te staan. De aanklager betaald voetbal van de KNVB was het slechts deels eens met Bax en seponeerde de kaart van Ramon Pascal Lundqvist.

Ajax, PSV en Feyenoord

De wedstrijd tussen Ajax en VVV-Venlo staat komende zaterdag onder leiding van Danny Makkelie. PSV treft Jochem Kamphuis tegen Heracles Almelo en Feyenoord - FC Utrecht wordt gefloten door Pol van Boekel. Bas Nijhuis, die afgelopen weekend verzuimde een doelpunt van Sparta Rotterdam tegen VVV-Venlo (4-1) af te keuren, leidt FC Emmen - sc Heerenveen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen