Gisteren gemist: Liverpool pakt Supercup, PAOK boos en Kuipers

15 augustus 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 14 augustus.

Liverpool pakt de Europese Supercup na perfecte penalty's tegen Chelsea

Liverpool heeft de Europese Supercup gewonnen woensdagavond. Na een hevige tweestrijd tussen de Engelse topclubs waarin Olivier Giroud, Jorginho (namens Chelsea) en Sadio Mané (namens Liverpool) hadden gescoord (2-2), brachten strafschoppen de beslissing. The Reds namen die perfect, terwijl namens The Blues invaller Tammy Abraham als laatste nemer wél miste: 5-4. 

PAOK wil dat UEFA Pawson straft en hekelt commentaar De Vos

PAOK Saloniki is woensdagavond met een officiële verklaring gekomen over de wedstrijd tegen Ajax. De Griekse kampioen vindt dat scheidsrechter Craig Pawson (foto) ernstig heeft gefaald en daarvoor bestraft moet worden voor zijn optreden in de Johan Cruijff ArenA. 'Wij zijn van mening dat er een straf moet komen voor hem en die onmiddellijk opgelegd moet worden.'

Kuipers niet naar Emmen, wel met Van Kippersluis naar Azië

FC Emmen heeft slecht nieuws gekregen als het gaat om de komst van Nick Kuipers. De verdediger liep een trainingsstage in Indonesië en heeft besloten om zijn loopbaan daar te vervolgen. De achterhoedespeler, die ook naar de club uit Drenthe kon, vertrekt voor anderhalf jaar naar Persib Bandung. Ook Kevin van Kippersluis gaat naar Azië.

'FC Twente ziet in Feyenoords Verdonk opvolger Matos'

FC Twente wil Calvin Verdonk ophalen bij Feyenoord. De overbodige linksback komt niet voor in de plannen van trainer Jaap Stam en van die situatie hoopt FC Twente snel te profiteren. De gepromoveerde club kreeg eerder op de dag (woensdag) goed nieuws over de financiële situatie, waardoor het de markt op kan. 

Lyon haalt met Reine-Adélaïde partner voor Memphis binnen

Olympique Lyon heeft zich per direct versterkt met Jeff Reine-Adélaïde. De buitenspeler komt Memphis Depay voorin vergezellen bij de medekoploper van de Ligue 1 en komt over van Angers SCO. Lyon betaalt minimaal 25 miljoen euro, dat nog kan oplopen met 2,5 miljoen en waarbij Angers enkele doorverkoopclaules heeft bedongen.

Roma-talent Zaniolo verlengt contract ondanks interesse

AS Roma heeft het contract van Nicolò Zaniolo verlengd tot en met 2024. De aanvallende middenvelder stond in de belangstelling van diverse Europese topclubs, waaronder Liverpool en Juventus, maar heeft besloten om in Rome te blijven. Zijn oude verbintenis liep nog door tot en met de zomer van 2023, maar hij wil een duidelijk signaal afgeven.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen