Heerkens hoopt dat hij snel van de linksbackpositie wordt verlost

19 augustus 2019, 12:10

Freek Heerkens is een centrale verdediger, maar wordt in het nieuwe seizoen als linksback geposteerd door Willem II-trainer Adrie Koster. Hoewel hij begrip heeft voor de keuze van zijn coach, hoopt de 29-jarige verdediger snel van positie te veranderen. "Ik hoop niet dat ik mijn op de linksbackpositie moet richten", aldus de verdediger tegenover Omroep Brabant.

Heerkens denkt dat hij invulling kan geven aan zijn nieuwe positie. "De ene keer gaat dat goed en de andere keer minder. Het ligt niet binnen mijn kwaliteiten om zeventien keer de achterlijn te halen en met links een aangesneden voorzet te geven. Ik probeer aanvallend mijn steentje bij te dragen, maar lanceer liever de buitenspeler of probeer hem in een één-tegen-één-situatie te krijgen. Verder sta ik verdedigend mijn mannetje."

Door het vertrek van Diego Palacios is de linksbackpositie in Tilburg dun bezaaid. "De trainer begrijpt de situatie, ik begrijp de situatie. Ik zeg dat ik er liever niet sta en hij zegt: op dit moment vind ik jou het beste alternatief. Dat is de situatie en er zal waarschijnlijk nog wel een linksback gehaald worden. Wat er dan gebeurt, zullen we dan wel zien", besluit de ervaren verdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen