Blind: "Ik denk dat ik het elftal meer kan helpen van achteruit"

2 september 2019, 15:52

Daley Blind denkt dat het goed is dat hij achterin is teruggekeerd bij Ajax. Begin dit seizoen werd hij op het middenveld gezet, maar eigenlijk was hij in de verdediging nodig bij de Amsterdammers. Na alle onrust vindt de international van Nederland het goed om duidelijkheid te geven over zijn rol. "Ik sta er al jaren hetzelfde in: ik speel waar de trainer me nodig heeft."

Daarmee gaat hij tegenover Voetbal International in op de onrust rondom zijn plek, die volgens sommigen eerder op het middenveld wordt verwacht. "Ik vind het vervelend dat er op televisie leugens over me worden verspreid. Ik kan er niet veel mee, maar het zorgt voor onrust", aldus Blind. "Ik heb niet specifiek een gesprek met Ten Hag gehad over mijn positie. Natuurlijk praat je aan het begin van het seizoen en gedurende de trainingen en wedstrijden over wat goed voelt."

Als team besloot Ajax dat Blind achterin het meest nodig was. "Ik denk dat ik het elftal in deze fase van de competitie, waarin het team nog moest groeien, meer kan helpen van achteruit", zegt Blind, die zich niet op één positie vast staart. De Oranje-international speelde de voorbije twee wedstrijden als centrale verdediger met voor hem op het middenveld Lisandro Martínez en Edson Álvarez. Blind weet niet zeker of Ten Hag daar ná de interlandperiode aan vasthoudt. "Vastigheid is prettig, maar de trainer gaat denk ik kijken naar wat elke wedstrijd vraagt en daar ben ik het mee eens."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen