Waanzinnige Malen geeft show weg met vijf goals tegen Vitesse

14 september 2019, 22:43   Bijgewerkt: 14 september 2019, 22:48

De topvorm die Donyell Malen etaleerde bij het Nederlands elftal heeft de aanvaller doorgetrokken naar de Eredivisie. De twintigjarige spits van PSV was zaterdag de grote ster bij PSV door tegen het tandeloze Vitesse liefst vijf keer te scoren. Zijn eerste drie goals mochten er zijn, terwijl zijn laatste goals rake strafschoppen waren: 5-0. De ongeslagen status van Vitesse is daardoor hardhandig stopgezet door PSV.

Volgens Mark van Bommel keerde Malen met een grote glimlach terug bij PSV na de interlandperiode. De twintigjarige aanvaller scoorde bij zijn debuut in Oranje tegen Duitsland (2-4) en stond vervolgens in de basis tegen Estland. Dat zijn status daardoor is veranderd, kwam zaterdag aan het licht in Eindhoven. Malen was met name in de eerste helft verreweg de beste man op het veld.

Malen was ook degene die na 36 minuten de 2-0 aantekende. De man in vorm kopte hard raak na een perfect aangesneden hoekschop van Mohamed Ihattaren. De jonge middenvelder was zelf eerder in het duel al dicht bij een goal geweest, maar zijn zachte inzet werd van de lijn gehaald door Julian Lelieveld. Namens Vitesse kreeg Tim Matavz kort na de 1-0 van Malen de grootste kans, maar de oud-speler van PSV maaide in kansrijke positie over de bal heen.

De strafschop werd gretig benut door Malen, die Pasveer wel de goede hoek in zag vliegen. Drie minuten later kreeg PSV nog een penalty. Ditmaal was Riechedly Bazoer de man die de fout in ging met een handsbal. Malen stuurde Pasveer de verkeerde hoek in en kon zijn vijfde goal vieren. Dat betekent dat de kersvers international zijn seizoenstotaal vanavond van één naar zes goals heeft opgevoerd.

PSV passeert Vitesse door de zege op de ranglijst en is nog altijd ongeslagen. Het heeft evenveel punten als Ajax, maar een veel minder doelsaldo. Volgende week zondag staat de twee topteams tegenover elkaar in Eindhoven. Donderdag speelt PSV eerst nog in de Europa League tegen Sporting Portugal.

Opstellingen en beoordelingen

PSV: Jeroen Zoet 6; Denzel Dumfries 6,5, Timo Baumgartl 6, Nick Viergever 6, Olivier Boscagli 6; Pablo Rosario 6,5, Jorrit Hendrix 5,5; Mohamed Ihattaren 7 (70. Kostas Mitroglou 6,5), Steven Bergwijn 6,5 (62. Cody Gakpo 6), Bruma 6 (79. Ritsu Doan); Donyell Malen 10.

Vitesse: Remko Pasveer 5; Julian Lelieveld 5, Danilo Doekhi 5, Armando Obispo 4, Max Clark 5,5; Oussama Tannane 5, Riechedly Bazoer 4,5, Matusz Bero 5, Jay-Roy Grot 6 (57. Nouha Dicko 6); Bryan Linssen 6, Tim Matavz 5 (64. Thomas Buitink 5,5).

Man of the match: Donyell Malen

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen