Ontslagen Dolberg-dief Diaby biedt excuses aan in statement

2 oktober 2019, 11:53

OGC Nice heeft Lamine Diaby-Fadiga dinsdag op staande voet ontslagen. Het veelbelovende achttienjarige talent heeft bekend dat hij het horloge van ploeggenoot Kasper Dolberg (ex-Ajax) heeft gestolen en kan per direct op zoek naar een nieuwe club. In een statement heeft hij tekst en uitleg gegeven over zijn actie en hoopt hij in de toekomst een betere indruk te maken.

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan alle supporters", trapt de jeugdigde aanvaller, die op weg zou zijn naar Paris FC, zijn statement af. "Veel van hen hebben me gesteund sinds ik mijn debuut maakte voor OGC Nice. De hoeveelheid reacties die ik gehad heb, bevestigen hoe erg ik hen teleurgesteld heb."

Een van de redenen dat hij het horloge, die hij inmiddels heeft vergoed, heeft gestolen uit de kleedkamer, was het feit dat hij zich sinds de komst van Kasper Dolberg niet meer gewaardeerd voelde bij OGC Nice. "Ik was teleurgesteld en gefrustreerd", erkent Diaby-Fadiga, die zijn leefitjd niet als excuus wil gebruiken. "Ik neem mijn verantwoordelijkheid. Ik was misschien wel jaloers op Dolberg."

Als (veelbelovende) jeugdspeler verdiende hij slechts een schijntje van recordaankoop Dolberg. "Maar in plaats van hem sportief uitdaging te bieden, heb ik op deze stomme wijze gereageerd op zijn komst", baalt de spits, die zijn oude club wel het beste wenst voor de toekomst. "En ook Kasper wens ik het beste in zijn loopbaan. Misschien komen we elkaar ooit weer eens tegen. Ik wil aantonen dat ik meer waard ben dan deze fout die ik heb gemaakt."

Diaby-Fadiga stal het peperdure horloge, dat ongeveer 70.000 euro zou kosten, anderhalve week geleden uit de kleedkamer en werd daarop ontslagen. Na aangifte van de Deense spits bleek dat zijn teamgenoot de dader was. Diaby-Fadiga kwam vorig seizoen tot zes duels in de hoofdmacht van Nice.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen