Dolberg sluit terugkeer naar Amsterdam niet uit: "Soms mis ik Ajax"

23 januari 2023, 19:33
Dolberg sluit terugkeer naar Amsterdam niet uit:

Kasper Dolberg vertrok in 2019 van Ajax naar het Franse OGC Nice. Die club stalde hem kortgeleden bij 1899 Hoffenheim nadat hij bij Sevilla weinig aan spelen toekwam. Ondanks de mooie avonturen in het buitenland denkt Dolberg nog wel eens terug aan zijn tijd in Amsterdam. "Soms mis ik Ajax", aldus de Deense spits.

De ijskoude aanvaller, die de nodige mooie momenten kende in het Ajax-tricot, blikt in gesprek met Ajax Life terug op zijn periode in de Johan Cruijff ArenA. Ajax betaalde een kleine drie ton voor een hele jonge Dolberg en verkocht hem vervolgens voor twintig miljoen aan Nice. In het buitenland heeft de spits zijn stempel nog niet kunnen drukken. 

Lees ook: Bijval voor Berghuis: "We hebben een probleem in Nederland"

Union lijkt op Utrecht

Dolberg verloor afgelopen weekend met Hoffenheim van Union Berlin, de Europa League-tegenstander van Ajax. "Union is een powerploeg. Ze houden van verdedigen. Daarin zijn ze echt goed. Ze schamen zich er ook niet voor en vormen een hecht collectief. Daarnaast hebben ze voorin snelle spelers. Dat samen maakt het waarschijnlijk moeilijk voor Ajax. Union doet me aan FC Utrecht denken", concludeert de Deen.

Ajax zit in een ware crisis en is deze transferperiode nog druk op zoek naar versterkingen. Of Dolberg terug wil komen naar Ajax is nog maar de vraag. "Nu niet, maar wie weet. Nee, ik heb geen contact meer met de mensen in Amsterdam. De laatste keer dat ik Dusan Tadic sprak, is lang geleden. Alle andere ploeggenoten spelen inmiddels ergens anders", aldus Dolberg.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen