Kasper Dolberg wisselt na slechts 303 speelminuten weer van club

2 januari 2023, 18:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Kasper Dolberg is de komende maanden in de Bundesliga te bewonderen. De 25-jarige spits heeft Sevilla verlaten en is door OGC Nice tot het einde van het seizoen verhuurd aan 1899 Hoffenheim. In de overeenkomst is een koopoptie opgenomen.

De huurperiode van Dolberg pakte niet uit zoals alle partijen hadden gehoopt. De voormalig spits van Ajax kwam in Spaanse dienst tot slechts 303 speelminuten, verdeeld over acht optredens (waarvan drie basisplaatsen), waarin hij geen enkel doelpunt maakte. In competitieverband deed Dolberg slechts vier keer mee, waarvan de laatste keer op 6 november.

Bij Hoffenheim hoopt Dolberg meer aan spelen toe te komen. De tijdelijke club van de Deen bevindt zich na vijftien wedstrijden op de elfde plaats in de Bundesliga. Omdat de verschillen in de middenmoot klein zijn, kan Hoffenheim nog een rol gaan spelen in de strijd om de Europese tickets, maar moet er ook naar beneden worden gekeken.

Ajax-tijd

Dolberg zette bij Ajax zijn eerste stappen in het profvoetbal. Het seizoen van zijn doorbraak is nog altijd zijn meest productieve. Met 22 doelpunten in 44 wedstrijden leek de wereld aan zijn voeten te liggen, maar de hoge verwachtingen heeft hij vooralsnog niet waar kunnen maken. Bij Nice, dat hem in 2019 voor 20 miljoen euro kocht van Ajax, maakte hij alleen in het eerste seizoen indruk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen