Koster onder de indruk van 'heel goed' AZ: "Ze zijn gegroeid"

4 oktober 2019, 15:43

Dat Willem II vorig seizoen twee keer van AZ won in de Eredivisie en de Alkmaarders een finaleplaats in de KNVB-beker door de neus boorden, wil niet meteen zeggen dat de Tilburgers zondag opnieuw gaan verrassen in het onderlinge duel. Willem II-trainer Adrie Koster vindt AZ namelijk beter dan vorig seizoen.

"AZ is gewoon een hele goede ploeg", blikt Koster vooruit tegenover het Brabants Dagblad. "Dat werd tegen Manchester United bevestigd." Ook vorig seizoen was AZ één van de smaakmakers in de competitie, maar wist het tot drie keer toe dus niet van Willem II te winnen. Toch rekent Koster zich niet rijk. "Het gros van de spelers is hetzelfde, maar een aantal jongens heeft zich goed ontwikkeld." De oefenmeester doelt hier op onder meer Calvin Stengs en Myron Boadu. "Dus ik denk dat ze zijn gegroeid ten opzichte van vorig seizoen."

Lees ook: Fitheid AZ verbaast Slot: "We zien daar geen enkel verval in"

Hoe Willem II AZ gaat aanpakken, wil Koster nog niet uit de doeken doen. "Of we ze gaan afstoppen, moeten we afwachten. Wij gaan het ze zo moeilijk mogelijk maken. Ik kijk er naar uit. AZ is een ploeg die goed voetbal speelt en daar houd ik van. Maar wij moeten er alles aan doen om ze daarin te ontregelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen